EA-klassiekers niet langer online

Electronic Arts heeft al behoorlijk wat spellen uitgebracht, met grote namen als Battlefield en Fifa. Een aantal spellen zijn al lang in de running en wordt niet zoveel meer gespeeld. Om die reden trekt EA de stekker uit de online-modus van diverse spellen.

Vanaf 30 juni 2014 zijn bijvoorbeeld Star Wars: Battlefront 1 & 2, Battlefield 1942 inclusief alle uitbreidingen, Battlefield Vietnam en James Bond: Nightfire niet meer online speelbaar via officiële servers.

''De keuze om oude EA-spellen te pensioeneren is nooit makkelijk. Developers hebben hart en ziel in het spel gestopt en spelers bijna net zoveel en het is moeilijk om dat spel dan met pensioen te gaan. Maar wanneer oude spellen worden vervangen met nieuwe gaat het aantal spelers ook omlaag. Minder dan 1% van de spelers over alle EA-titels. En om die reden is het niet langer haalbaar om die spellen te blijven ondersteunen. We zouden veel liever de overige 99% van de consumenten een positieve ervaring leveren. We hopen dat je vele uren van plezier hebt gehad uit onze spellen.'' - EA

Om de hele lijst te lezen klik hier