Stevens vertrekt als trainer VfB Stuttgart

Huub Stevens vertrekt na twee maanden alweer als trainer van VfB Stuttgart. De 60-jarige Limburger wil voorlopig rust nemen, liet hij zaterdag na de afsluitende competitiewedstrijd tegen Bayern München weten. "Ik heb besloten dat ik de pauze die ik eigenlijk na mijn periode bij PAOK Saloniki wilde nemen nu alsnog ga inlassen."

Stevens werd begin maart aangesteld als opvolger van de ontslagen Thomas Schneider en kreeg de opdracht om Stuttgart in de Bundesliga te houden. Hij slaagde in die missie. Op de voorlaatste speeldag was Stuttgart definitief zeker van handhaving op het hoogste niveau. De club eindigde als vijftiende, vijf punten boven de degradatiestreep.

Het bestuur van Stuttgart heeft begrip voor de keuze van Stevens om niet verder te gaan. "Ik kan zijn beslissing begrijpen, we zijn hem zeer erkentelijk voor wat hij heeft gedaan", reageerde voorzitter Bernd Wahler. Ook technisch directeur Fredi Bobic vindt het vertrek van Stevens jammer. "Maar we kregen in onze gesprekken het idee dat hij zijn keuze goed heeft afgewogen. Ik wens hem veel succes voor de toekomst."