'Bosma heeft zijn langste tijd gehad bij de PVV'

Het lijkt erop dat Martin Bosma de volgende is die de PVV gaat verlaten. Volgens nrc-onderzoeksjournalist Tom-Jan Meeus botert het niet echt lekker meer tussen de blonde leider en de partijideoloog. Na een conflict dat ging over wachtgeld voor politici zou er sprake zijn van een verstoorde werksfeer.

Vorig jaar was er al een knuppel in het hoenderhok. Een eis van Wilders om als fractie een voorstel van de SP te ondersteunen werd in twijfel getrokken door Bosma. Het voorstelde behelsde een versobering van wachtgeld voor uitgerangeerde politici. Bosma concludeerde dat PVV'ers niet veel meer kunnen dan meehuilen met de wolven. Na een korte politieke carrière zouden zij nog wel eens langdurig werkloos kunnen worden. Hij was dus tegen een versobering. Een andere mening dan hun leidsman en dan sta je dus direct op voet van oorlog met hem. Velen binnen de beweging waren het overigens eens met Bosma, maar zo werkt het natuurlijk niet in een dictatuur.

Als we Tom-Jan moeten geloven, gaat het de laatste tijd opnieuw niet zo lekker tussen de twee. Wilders vind Bosma een luie hond en diverse bronnen geven aan dat Geertje van mening is dat Bosma niet te vertrouwen is.

Veel signalen wijzen erop dat het een kwestie van tijd is voordat er weer een PVV-prominent overloopt naar de linkse kerk.