Politie verwacht geen problemen met motorkaravanen

De politie verwacht dat de motorkaravanen die zaterdag vanaf Eindhoven en Amsterdam vertrekken geen problemen geven. "Er zijn goede afspraken gemaakt met de organisatie, die werkt goed mee", zegt een woordvoerder van de Brabantse politie.

De organisatie heeft de route die de motorrijders afleggen gedeeld met de politie. "Wij gaan uit van een rustige en ontspannen tocht voor en door motorliefhebbers", zegt de woordvoerder. De politie is wel aanwezig om toezicht te houden, wat volgens de woordvoerder niet ongebruikelijk is als grote aantallen voertuigen zich samen door het verkeer bewegen.

De karavanen moeten volgens de woordvoerder niet worden gezien als een militaire colonne. "Voor stoplichten zullen de motorrijders gewoon moeten stoppen."

Op de Facebookpagina Join the Caravan wordt al enkele weken opgeroepen tot een tocht die moet bijdragen aan een positief beeld over motorrijders. "De laatste twee jaar is onze naam door het slijk gehaald door de overheid en de pers en wij zijn daar wel klaar mee." Door aanslagen op motorclubleden in onder meer Limburg en het verbieden van evenementen uit vrees voor veldslagen tussen rivaliserende motorclubs staat de motorwereld de laatste tijd in een kwaad daglicht.

Zaterdag verzamelen motorrijders zich in Amsterdam en Eindhoven om vanaf daar op pad te gaan. De organisatoren verwachten volgens het Eindhovens Dagblad dat zo'n 1500 motorrijders naar Eindhoven komen. Hoewel het weer niet bepaald vriendelijk is voor motorrijders, geven veel deelnemers op Facebook al aan onderweg te zijn. De karavaan moet rond 13.00 uur vertrekken.

Iedereen, ook leden van zogenoemde outlaw motorclubs zoals Hells Angels en Satudarah, mag meerijden. De organisatie riep iedereen eerder op zich aan de wet te houden en ervoor te zorgen dat zijn motor in orde is.