Angela Groothuizen is 'best rock-'n-roll'

Angela Groothuizen vindt het maar raar dat veel mensen haar zien als het ultieme moederfiguur. "Ik hoor het van iedereen. Zo gek", zegt de zangeres en presentatrice in het AD. "Mensen die me goed kennen, lachen daar keihard om want ik ben best rock-'n-roll. Ik zie het maar als een groot compliment."

Groothuizen, die met haar man een 16-jarige en een 18-jarige dochter heeft, geniet wel erg van het moederschap. "Ik vond het sensationeel om moeder te worden", blikt de zangeres terug. "Ik voelde me verlicht, alsof ik werd weggeblazen. Hier draait het dus om in het leven. Dit is een stukje van mij."

Hoewel de 54-jarige Groothuizen 'wekenlang hyper' was toen ze hoorde dat ze in verwachting was, voelde ze ook ontreddering. "Hoe ga ik ze beschermen? Die angst heeft iedere ouder", zegt ze. "Ik heb heel lang geen films met geweld willen kijken. Als we naar een pretpark gingen, schreef ik ons telefoonnummer op hun hand en ik leerde ze al snel zeggen wie ze zijn en waar ze wonen."

De zangeres vindt het geregeld lastig dat ze door haar werk vaak van huis is. "De afgelopen vijf jaar was ik de vrouw die op zaterdag het vlees sneed. Ik deed X Factor, The Voice of Holland, The Voice Kids. Dat waren 26 vrijdagavonden in het jaar, en tussendoor moest ik coachen en filmpjes opnemen." Toch probeert Groothuizen zo veel mogelijk thuis te zijn. "Ondanks alle drukte vinden we altijd tijd om te kletsen en op de bank te liggen."