Renault: "Klantenteams te laat met betalen"

Renault waarschuwt dat het niet optimaal aan de Formule 1-motoren kan werken als niet alle klanten met geld over de brug komen. De Fransen zetten alle beschikbare middelen in om Mercedes te achterhalen, maar kampen desondanks nog met een fikse achterstand.

De 1,6 liter V6-turbomotor van Renault kampte afgelopen winter met allerlei problemen, maar mede dankzij extra hulp van onder meer Red Bull Racing en Toro Rosso zijn deze opgelost. Hierdoor kan Red Bull zich weer meten met de teams achter het fabrieksteam van Mercedes en pikt Toro Rosso af en toe een graantje mee. Het derde team is Lotus dat het seizoen met een forse achterstand begon, maar langzaam maar zeker naar voren kruipt. Tot slot blijft Caterham in de achterhoede hangen.

Renaults Formule 1-baas Jean-Michel Jalinier was in de aanloop naar de Grand Prix van Spanje niet blij dat niet ieder team de rekening gewoon betaald heeft. "Om een actieplan te kunnen ontwikkelen hebben we middelen nodig en die komen vanuit twee kanten. Ten eerste Renault waar we de juiste mensen en de juiste financiën van krijgen. Ten tweede zijn er de teams, omdat we daar de motoren aan verkopen."

"Over dat deel moet ik zeggen dat het een niet te accepteren situatie is, want sommige teams betalen te laat. Op het moment dat je dat geld uit moet geven om het gat te dichten kun je een dergelijke situatie niet veroorloven." Jalinier weigerde te zeggen welke teams te laat betalen, maar het lijkt aannemelijk dat hij niet op Red Bull en zusterteam Toro Rosso doelt. De Fransman sloot zelfs niet uit dat een team geen motoren krijgt als er niet over de brug wordt gekomen, maar zover is het nog niet.