Schade en overlast door storm en regen

De hulpdiensten moeten vrijdagavond flink aan de bak vanwege het noodweer dat over delen van het land trekt. Brandweerlieden moesten uitrukken voor ondergelopen ruimtes, omgewaaide bomen en blikseminslagen.

Zo stortte in het Noordhollandse Vijfhuizen een deel van een muur van een parochiegebouw in. In Volendam sloeg de bliksem in in een huis. In Rotterdam was de ontvangst van de regionale zender Radio Rijnmond slechter door een blikseminslag. Ook automobilisten in de avondspits ondervonden hinder van regen en wind, aldus de ANWB.

In de provincie Gelderland kwamen veel meldingen binnen over afgewaaide takken en schade aan huizen. In Ermelo heeft de brandweer een huis onbewoonbaar verklaard na een blikseminslag. De bewoners waren niet thuis.

Het KNMI kondigde eerder op de dag met uitzondering van Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg code geel af voor gevaarlijk weer.

Ook de rest van het weekeinde blijft het weer herfstachtig en onstuimig. Weeronline spreekt zelfs van het 'slechtste weekendweer van 2014'. Zowel zaterdag als zondag regent het en waait het stevig.