Lawrence stemde op Oscarconcurrent Nyong'o

Jennifer Lawrence heeft bij de vorige Oscarrace niet op zichzelf, maar op concurrent Lupita Nyong'o gestemd. De Amerikaanse, die was genomineerd voor haar bijrol in het misdaaddrama American Hustle, was danig onder de indruk van Nyong'o's bijrol in het slavernijdrama 12 Years a Slave.

"Ik ben heel blij dat ik op Lupita heb gestemd", zegt Lawrence volgens Amerikaanse media in het tijdschrift Marie Claire. "Het is prachtig als je ziet dat iets goeds gebeurt met iemand die het verdient."

De 23-jarige actrice probeert wel vaker het goede te doen, hoewel ze op de rode loper van grote evenementen regelmatig over zichzelf struikelt. Zoals bij de Oscaruitreiking van vorig jaar en opnieuw dit jaar, begin maart. "Ik probeer aardig te zijn, naar de fans te zwaaien. Maar dan staat daar zo'n oranje verkeerspylon. Toen ik er tegenop botste, lachte ik van buiten, maar van binnen dacht ik: nu ben je de pineut."

"Het leek misschien een act", gaat Lawrence verder. "Maar geloof me, als ik dat had gewild, had ik het wel bij de Golden Globes gedaan. Niet op twee Oscaravonden op rij."


Lawrence stemde op Oscarconcurrent Nyong'o (Foto: Novum)