Derde plek verspringer Gaisah bij Diamond League

Verspringer Ignisious Gaisah is bij de eerste Diamond League van het seizoen derde geworden. In Doha sprong de Nederlandse Ghanees naar een afstand van 8,01 meter, zijn beste prestatie van het jaar. De zege was voor de Griek Loúis Tsátoumas, die vijf centimeter verder sprong. Luis Rivera uit Mexico sprong met 8,04 meter naar de tweede plek.

Ook bij het discuswerpen deed een Nederlander mee. Erik Cadée kon zich echter niet mengen in de strijd om het podium. Met 61,11 meter werd hij slechts achtste in een veld van negen deelnemers. Slechts twee van zijn zes pogingen waren geldig. Piotr Malachowski uit Polen won de wedstrijd met 66,72 meter, voor Vikas Gowda uit India en de Est Gerd Kanter.

De 24-jarige kogelstootster Melissa Boekelman werd zesde. Met 17,51 meter kon ze niet in de buurt van haar persoonlijk record komen. Topfavoriete Valerie Adams won haar 47e wedstrijd op rij en kwam tot 20,20 meter in haar eerste poging. Yuliya Leantsiuk uit Wit-Rusland werd tweede, voor de Hongaarse Anita Márton.