Geen dikkerdjes in WK-jurkje

Wij mannen mogen Bavaria best dankbaar zijn. Dit jaar zullen wij geen oog-aids oplopen door dikke wijven in een WK-jurkje. De bierbrouwer levert het stukje stof slechts in kleinere maten.

Dit jaar pakt de slootwaterfabrikant groots uit met de HolánDres. Wie een kratje bier koopt, krijgt er gratis een WK-jurkje bij.

Vrouwtjes met een maatje meer hebben echter pech. De HolánDres is alleen geschikt voor dames in de maten 34 tot en 40. En dat is de dikkerdjes tegen het zere been.

"Een groot gedeelte van de Nederlandse vrouwen wordt uitgesloten", klaagt Jeanette van Bergen. Zij runt een kledingzaak voor stevige vrouwen, en is dus niet blij. "34-40. Dat zijn maten die alleen de dunnere vrouwen passen. Wat moet de rest van de vrouwen? Die kunnen het jurkje niet aan. Dat vind ik in deze tijd niet meer kunnen. Er zijn ook veel jonge dames die een wat grotere maat hebben."

Bavaria peinst er echter niet over om de zure mutsen tegemoet te komen. Het jurkje past namelijk alleen slanke poppetjes. "Gezien we geen stretchstof gebruiken voor het jurkje, is het niet mogelijk één maat voor iedereen te maken. Om het ontwerp in stand te houden moesten we wel voor deze maten kiezen", luidt hun reactie.

Klacht ongegrond, geen rolmopsen dit jaar!