'Smijtende Bieber beschuldigd van misdrijf'

Als het aan de openbaar aanklager ligt wordt Justin Bieber beschuldigd van een misdrijf voor het met eieren gooien naar het huis van zijn buurman. Dat heeft de buurman gezegd tegen entertainmentsite TMZ. De zanger, die de woning in januari in Los Angeles heeft bekogeld, wordt dan berecht voor vandalisme.

"Als we hem niet van een misdrijf beschuldigen, heeft dat een negatief effect op dergelijke zaken", zei de aanklager volgens de buurman. De Canadees, die ook werd gefilmd tijdens het eiersmijten, heeft volgens de man twintigduizend dollar aan schade aan zijn woning aangericht.

De zaak rond de baldadige Bieber loopt al maanden en is meerdere keren uitgesteld. Naar verluidt wordt nog gediscussieerd over het eventueel aanklagen van de zanger. Zo zou worden getwijfeld of sprake is van een misdrijf of van een overtreding.

De 20-jarige zanger heeft het niet alleen in Los Angeles aan de stok met justitie. Ook loopt er in Florida nog een zaak tegen de zanger omdat hij in januari in Miami Beach werd opgepakt wegens rijden onder invloed. Ook zou Bieber in Toronto een limousinechauffeur meerdere keren hebben geslagen.