Britse Molly wil spiritueel Songfestival

Molly Smitten-Downes, die voor Groot-Brittannië is afgereisd naar Kopenhagen, hoopt op een spiritueel Songfestival. De zangeres gelooft zelf ook dat er meer is tussen hemel en aarde, vertelt ze voor de camera van Novum Nieuws. "Ik ben gefascineerd door die kant van mensen."

De 27-jarige Molly, die zaterdag in Kopenhagen het nummer Children of the Universe zingt, hoopt tijdens haar optreden op een connectie met het onverklaarbare. "Soms heb je een bepaald contact, dat erg krachtig is", aldus de zangeres. "Het is moeilijk uit te leggen. Je kunt er niet op oefenen en je kunt het ook niet 'aanzetten' wanneer je wilt. Het gaat om iets diepers."

Of Molly inderdaad hulp krijgt van hogerhand, wordt zaterdag wellicht duidelijk in de finale van het Songfestival. Groot-Brittannië treedt daar aan als een van de Big Five, de landen die automatisch door zijn naar de finale omdat ze het meest betalen aan de European Broadcasting Union, die het evenement organiseert.

Voor Nederland doen Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets een gooi naar de titel. Hun liedje Calm after the Storm is qua eenvoud een tegenpool van het wat hoogdravende Children of the Universe.