La Place breidt verder uit in buitenland

De Nederlandse restaurantketen La Place gaat zijn aanwezigheid in het buitenland uitbreiden. Nog deze maand opent een restaurant zijn deuren op het vliegveld van Bali in Indonesië. Dat maakte V&D-topman Jacob de Jonge donderdag bekend in het warenhuis in Leiden.

Met het restaurant, een franchiseonderneming, wil het bedrijf de positie van de keten verder versterken. Daarvoor voert het bedrijf ook een wijziging door in alle bestaande restaurants. De eerste vestiging die een flinke metamorfose heeft ondergaan is die in Leiden.

"Er wordt veel meer gebruikgemaakt van lokale producten', aldus De Jonge. "Duurzaamheid wordt belangrijker. Dat betekent dat alle niet-natuurlijke ingrediënten, alle e-nummers verdwijnen uit de producten."

De formule waarbij het eten in het zicht van klanten wordt bereid slaat in binnen- en buitenland goed aan. Eerder opende het bedrijf al vestigingen in Duitsland. In België is de formule ook op een aantal plaatsen te vinden. In totaal heeft La Place meer dan tweehonderd vestigingen.