93-jarige vrouw doodgeschoten door politie

De Amerikaanse politie heeft de 93-jarige Pearlie Golden in haar huis doodgeschoten. De agenten waren op een melding afgegaan en troffen een hoogbejaarde vrouw aan die met een vuurwapen stond te zwaaien. Toen ze na een drietal waarschuwingen weigerde om het wapen af te staan opende de sterke arm der wet het vuur. Volgens een verslaggever van CNN werd de vrouw geraakt door twee kogels, volgens andere getuigen werd er zelfs vijfmaal geschoten. Het oude besje overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Volgens een lokaal tv-station had een neef van de vrouw de politie opgebeld. De man wou de autosleutels van de vrouw meenemen, omdat de vrouw geen auto meer mocht rijden. De 93-jarige vrouw reageerde vervolgens furieus en bedreigde de man met een vuurwapen.

Het schietincident vond plaats in Hearne, een stadje met 4600 inwoners in Texas. In deze Amerikaanse staat is het bezitten van een vuurwapen traditie. Volgens buurtbewoners was Pearlie Golden, die in de buurt ook wel mevrouw Sully werd genoemd, een vrouw met een 'hart van goud'. Agenten van de Texas Rangers doen onderzoek naar de schietpartij.