Brawn bezoekt fabriek Ferrari

Voormalig Ferrari-directeur Ross Brawn heeft gisteren een bezoek gebracht aan de fabriek in Maranello. Volgens de geruchten zou de met pensioen zijnde 59-jarige Brit gevraagd zijn om bij de Italianen weer een functie te bekleden, maar zelf zegt hij dat zijn tripje puur voor het plezier was.

Brawn beleefde in het verleden een succesvolle periode bij Ferrari waar hij met toenmalig teambaas Jean Todt en coureur Michael Schumacher een ijzersterk trio vormde. Na zijn Italiaanse periode streek de Brit neer bij Honda en runde hij in 2009 Brawn GP voordat hij het team aan Mercedes verkocht. Tot afgelopen jaar was hij er teambaas en ging daarna met pensioen.

Ferrari ontsloeg eerder dit jaar teambaas Stefano Domenicali en direct gingen de geruchten dat Brawn benaderd zou zijn om de vacature op te vullen, maar dat hij hiervoor had bedankt. De Italianen stelden uiteindelijk Marco Mattiacci aan als nieuwe teambaas. Volgens de geruchten van deze week zou het team uit Maranello Brawn gepolst hebben over een adviesrol. Tegenover de BBC ontkent Ferrari dat. "Het bezoek van Ross en zijn vrienden was niet meer dan een onderdeel van zijn vakantie en was bovendien een tijd geleden al gepland."