Sigthórsson: "Nu wil ik verder kijken"

Kolbeinn Sigthórsson is uit op een vertrek bij Ajax. De IJslander hoopt na drie seizoenen in Amsterdam op een avontuur in het buitenland. Sigthórsson (24) staat sinds juli 2011 onder contract bij Ajax. De spits werd drie jaar op rij kampioen met de Amsterdamse club.

In de eerste twee seizoenen werd de 21-voudig international geplaagd door blessures. Mede door een vermoeidheidsbreuk en een schouderblessure miste hij de nodige wedstrijden. In die seizoenen kwam Sigthórsson tweemaal tot zeven doelpunten. Deze jaargang vond hij tien keer het net in dertig optredens. "Ik wilde graag kampioen worden. Dat is gelukt. Nu wil ik verder kijken. Engeland is wel een land waar het voetbal me ligt", zegt Sigthórsson tegen het Algemeen Dagblad.

"We gaan ons de komende tijd oriënteren. Het zou overigens goed kunnen dat ik me gewoon meld voor de eerste training. De transfermarkt komt laat op gang, zo is de laatste jaren gebleken ik sta open voor een nieuwe uitdaging", aldus de IJslander, die in de winterstop onder meer werd gelinkt aan Queens Park Rangers.

Ajax-coach Frank de Boer gaf onlangs aan op zoek te gaan naar een spits komende zomer. De Amsterdammers haalden al Richairo Zivkovic van FC Groningen. "Als je een spits haalt, dan is dat in eerste instantie omdat hij bekendstaat dat hij wel doelpunten kan maken", aldus de trainer van Ajax.