Overspelig stel beloond met verkrachting en stokslagen

Allah houdt van zijn mensen. Mits die mensen zich wel aan de wetjes van de Meest Genadevolle houden natuurlijk. In het noorden van Indonesië zijn een man en vrouw erachter gekomen wat het betekent wanneer je dat niet doet. De twee werden betrapt op overspel. Met alle gevolgen van dien.

Grondpersoneel van de Bezitter van Grootheid, acht stuks in getal, zagen het stel samen haar huis ingaan. Dat was natuurlijk niet helemaal in de haak. De 25-jarige vrouw is immers weduwe en haar 40-jarige vrijer is keurig getrouwd en heeft bovendien vijf nakomelingen op de wereld gezet.

Het achttal ging maar even polshoogte nemen. Eenmaal in het huis van de vrouw, knevelden ze de 40-jarige man en gaven hem een verdiend pak slaag. De weduwe kwam er zelfs nòg ongenadiger vanaf: zij werd herhaaldelijk verkracht door de groep. Nadat de hoeders van het goede zich hadden afgeleefd op het overspelige stel, brachten ze de minachters van God's eigen wetten naar het politiebureau.

Snel werd duidelijk dat de man en vrouw gestraft diende te worden zoals de Barmhartige dat ooit bedacht heeft. De Sharia-wet was hier duidelijk van toepassing. Zowel de heer als de dame krijgen in het openbaar negen stokslagen te verwerken.

Voor de acht verkrachters, waaronder een 13-jarige jongen, was er ook een verrassing. De politie deed een poging om ze te arresteren vanwege hun gedrag eerder op de dag. Drie konden in de kraag worden gevat, de andere vijf zijn nog voortvluchtig. De bende van acht wordt echter niet bestraft volgens de Sharia-wetgeving. Blijkbaar heeft de Alwetende niet aan wetjes voor groepsverkrachting gedacht en de acht moeten zich dan ook verantwoorden voor een burgerrechter.

Het is niet de eerste keer dat op Indonesië een verondersteld overspelige vrouw wordt verkracht. In 2010 heeft zelfs de Sharia-politie zich schuldig gemaakt aan een dergelijke wandaad.