Cel geëist voor aftuigen DWDD-homo

Tegen de mannen die ervan worden verdacht vorig jaar in Parijs een Nederlandse homoseksueel te hebben mishandeld zijn dinsdag straffen tot twee jaar cel geëist. Dat schrijft De Telegraaf.

Het slachtoffer, Wilfred de Bruijn, werd vorig jaar april zwaar toegetakeld toen hij met zijn vriend door de Franse hoofdstad liep. De volgende dag zette hij een foto van zijn gehavende gezicht op Facebook. Die bracht een stroom van reacties teweeg. De Bruijn verwierf vervolgens bekendheid doordat hij een aantal maal aanschoof bij De Wereld Draait Door.

In september werden vier jonge Fransen aangehouden. De Franse justitie ziet Redouane T. als de hoofddader. Hij zou De Bruijn in zijn gezicht hebben geschopt en hoorde drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen zich eisen.

Tegen medeverdachte Abdelmalik K. werd tweeënhalf jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Een derde verdachte moet volgens justitie een jaar cel krijgen, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Hij deed niet mee, maar hield zijn vrienden ook niet tegen.

De zaak van de vierde verdachte dient op een ander tijdstip. Hij is nog minderjarig.