Verdachte mishandeling Gulpen langer in cel

Een 17-jarige verdachte in de zaak van de zwaar mishandelde 19-jarige Belg blijft langer in de cel zitten. De rechter-commissaris heeft dinsdag besloten de jongen, die zich zaterdag bij de politie meldde, vast te houden. Twee andere verdachten worden donderdag voorgeleid, meldt het Openbaar Ministerie.

Voor de mishandeling in Gulpen zijn in totaal vijf jongeren van 15 tot en met 17 jaar oud opgepakt. Twee van van hen zijn verhoord en mochten naar huis. Zij zijn nog wel verdachte in verband met mishandeling die vorige week plaatsvond in de Limburgse plaats.

Het 19-jarige slachtoffer uit Mechelen ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij slachtoffer liep donderdagnacht rond 01.30 uur met een vriend door de Dorpsstraat na het stappen. In de Looierstraat kwamen ze een groep van acht jongeren tegen die zonder aanleiding op hen begon in te slaan.

Het slachtoffer kreeg een harde klap waardoor hij ten val kwam. Vermoedelijk heeft hij toen met zijn hoofd een stenen vensterbank geraakt. Hij verloor daarbij het bewustzijn. Bij hem is een schedelbasisfractuur vastgesteld.