Schaars zet door knieblessure streep door WK

Stijn Schaars maakt komende zomer op het WK in Brazilië geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV heeft al enkele weken last van zijn knie en werd maandag niet opgeroepen voor de trainingsstage van eredivisiespelers in Hoenderloo. Hij sluit uit dat hij in een later stadium nog aansluit bij Oranje.

"Ik denk aan de lange termijn. Het belangrijkste is nu fit worden", vertelt Schaars dinsdag in De Telegraaf. "Natuurlijk had ik graag een WK meegemaakt, maar je kunt hoog of laag springen, als je lichaam je in de steek laat, dan houdt het op. In samenspraak met de dokter van Oranje en de clubarts van PSV zijn we tot deze beslissing gekomen."

De 30-jarige Schaars behoorde op het WK 2010 en het EK 2012 wel tot de selectie van het Nederlands elftal, maar hij kreeg destijds geen speelminuten. Hij hoopt op 25 juni fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met PSV te beginnen. Zijn knie moet door rust en behandeling herstellen, al wordt een operatie nog niet uitgesloten.

Schaars, een 23-voudig international, is de tweede middenvelder die afhaakt voor het WK. In maart scheurde Kevin Strootman zijn kruisband af in een duel van zijn club AS Roma.