Weer arrestaties na zware mishandeling Gulpen

Drie jongens, twee van 16 en een van 15 jaar oud, hebben zich maandag bij de politie gemeld voor de mishandeling van een 19-jarige man in Gulpen donderdagnacht. Agenten hebben het drietal gearresteerd.

De verdachten komen uit Voerendaal. Zaterdagavond en zondagochtend hadden zich ook al twee verdachten bij de politie gemeld. Het ging om twee 17-jarige jongens uit Wijlre. Een van hen werd zondagavond vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.

De toestand van het slachtoffer, een 19-jarige man uit het Limburgse Mechelen, is onveranderd. Hij ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het slachtoffer liep rond 01.30 uur met een vriend door de Dorpsstraat in Gulpen na een discotheekbezoek. In de Looierstraat kwamen ze een groep van acht jongeren tegen die zonder aanleiding op de twee begon in te slaan.

De 19-jarige man kreeg een harde klap waardoor hij ten val kwam. Vermoedelijk raakte hij toen met zijn hoofd een stenen vensterbank. Hij verloor daarbij het bewustzijn. Hij liep een schedelbasisfractuur op.