Wietbevrijdingsdag blijft in A'dam

De Cannabis Bevrijdingsdag zal toch in Amsterdam plaatsvinden. Het gaat naar het Flevopark nadat de gemeente het niet meer in het Westerpark wilde hebben. Van een verhuizing naar Eindhoven besloot de organisatie af te zien.

Het gratis festival mocht voor de zesde editie niet meer in het Westerpark neerstrijken omdat de gemeente vond dat er daar al te veel evenementen zijn wat voor overlast zou zorgen. Onder meer D66 en GroenLinks wezen er op dat juist dit festival nooit voor overlast zorgde, maar de gemeente hield voet bij stuk.

Het aanbod om naar het Flevopark te verhuizen werd in eerste instantie afgewezen omdat men het te afgelegen vond. Eindhoven werd vervolgens als alternatief overwogen maar blijkbaar is de organisatie tot de slotsom gekomen dat dit nog meer afgelegen is.

De oude locatie Westerpark lag op zo'n anderhalve kilometer van Amsterdam CS. Het Flevopark ligt tussen de Indische buurt en IJburg, circa een kilometer van station Amsterdam Muiderpoort.

Cannabis Bevrijdingsdag wordt op 15 juni gehouden. Het wordt georganiseerd door het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC).