Boko Haram dreigt ontvoerde meisjes te verkopen

Boko Haram dreigt de honderden door de terreurgroep ontvoerde Nigeriaanse schoolmeisjes te verkopen. Leider Abubakar Shekau uitte dat dreigement maandag in een videoboodschap, waarin hij voor het eerst verklaarde dat de bijna driehonderd meisjes in handen van zijn strijders zijn.

"Ik heb jullie meisjes ontvoerd", zei Shekau over de op 15 april verdwenen tieners. "Bij Allah, ik zal ze op de markt verkopen."

Van de meer dan driehonderd ontvoerde meisjes hebben er 53 weten te ontsnappen. Volgens de politie worden er nog 276 vermist.

De Nigeriaanse regering ligt zwaar onder vuur wegens de massaontvoering en haar onvermogen die te verijdelen of op te lossen. Demonstranten wrijven president Goodluck Jonathan aan dat het lot van de meisjes hem koud laat. De president ontkent dat echter in alle toonaarden en beweert dat hij alles in het werk stelt om hen te bevrijden.

Maandag sprong Jonathans vrouw Patience voor hem in de bres. Ze betichtte de leiders van een protestmars ervan zelf tot Boko Haram te behoren. Ook zei ze te twijfelen of de ontvoering wel echt heeft plaatsgevonden en opperde ze dat die is verzonnen om haar echtgenoot zwart te maken.