Dubbele poleposition voor Verstappen

Max Verstappen mag zondag op de Hockenheimring beide races in het Europees Formule 3-kampioenschap van poleposition beginnen. Tijdens de kwalificaties moest hij genoegen nemen met de tweede plek. Tom Blomqvist van het team van Carlin voerde echter een motorwissel uit, waardoor hij drie races lang tien plekken in moet leveren op de grid. 

Tijdens de kwalificaties was de Brit Blomqvist de enige die sneller was dan Verstappen, en dus schuift de Nederlander door naar de eerste plek. In beide races zal kampioenschapsleider Esteban Ocon uit Frankrijk samen met Verstappen vanaf de eerste rij vertrekken.

Voor de race van zaterdag mocht hij als vierde starten, maar door een aanrijding haalde hij de finish niet. Het was al de tweede race die Verstappen niet af wist te sluiten, waardoor hij 'slechts' op de zevende plek in het kampioenschap staat.

De eerste race van zondag staat voor 11 uur op het programma. Om 15.25 uur volgt de tweede race van de dag en de derde van het weekeinde. Tussen de twee races vindt de openingswedstrijd in de DTM plaats.