[PL] Manchester City neemt koppositie over van Liverpool

Manchester City heeft Liverpool zaterdag afgelost als koploper in de Premier League. De Citizens wonnen op bezoek bij Liverpools stadsgenoot Everton met 3-2. Manchester City en Liverpool hebben na 36 wedstrijden beide tachtig punten. City heeft echter een beter doelsaldo. De beide clubs scoorden 96 keer, maar City incasseerde slechts 37 tegengoals tegen de 46 van Liverpool.

Everton, dat nog strijdt om Europees voetbal, kwam na elf minuten op 1-0 door een treffer van Ross Barkley. Halverwege de eerste helft bracht Sergio Agüero de score weer in balans, maar de Argentijn blesseerde zich daarbij ook en moest worden vervangen. Edin Dzeko nam daarop de honneurs waar met doelpunten vlak voor en vlak na rust. Romelo Lukaku zorgde voor het slotakkoord met de 3-2.