[PD] Titelkansen Barça slinken door gelijkspel

Barcelona lijkt zijn kans om dit seizoen kampioen van Spanje te worden definitief te hebben verspeeld. De Catalanen kwamen zaterdag thuis tegen degradatiekandidaat Getafe niet verder dan 2-2. De gelijkmaker van Angel Lafita viel in de allerlaatste minuut.

Barcelona heeft drie punten minder dan koploper Atlético Madrid, dat zondag in de uitwedstrijd tegen Levante nog meer afstand kan nemen. Ook Real Madrid staat er beter voor dan de regerend kampioen. De Koninklijke heeft weliswaar een achterstand van drie punten, maar nog wel twee wedstrijden tegoed.

Lionel Messi zette Barcelona in de 23e minuut voor de eerste keer op voorsprong, maar nog voor rust maakte Lafita gelijk. Ook na de 2-1 van Alexis Sanchez had de Spaanse spits een antwoord in petto, waardoor Getafe nu drie punten boven de degradatiestreep staat met nog twee wedstrijden te spelen.

Barcelona herdacht de onlangs overleden oud-trainer Tito Vilanova (PRO SHOTS/Marca)