Poulsen vertrekt bij Ajax

Christian Poulsen vertrekt bij Ajax. De ervaren Deen gaat niet in op een aanbieding om zijn aflopende contract met een jaar te verlengen, meldt de landskampioen vrijdag. Poulsen speelde twee seizoenen voor Ajax. Hij weet nog niet hoe het verdere verloop van zijn loopbaan eruitziet.

"Het was een erg moeilijke beslissing. Want ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin", laat de 34-jarige middenvelder weten. "Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart. Als ik dat laatste had gedaan dan had ik bijgetekend. Maar ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap."

Poulsen kwam in de zomer van 2012 naar Ajax. Hij speelde 53 competitieduels voor de Amsterdammers, waarin hij een keer scoorde. Dit seizoen verloor Poulsen, die naast twee landstitels ook de Johan Cruijff Schaal won, zijn basisplaats aan Daley Blind. Eerder kwam de speler onder meer uit voor Schalke 04, Sevilla, Juventus, Liverpool en Evian.

"Mijn gevoel stuurt ons naar Denemarken, maar dat zou betekenen dat ik helemaal zou stoppen met voetballen", vertelt de 92-voudig Deens international. "Daar ben ik nog niet over uit. Als er een club komt uit een andere competitie, dan gaan we daar zeker over nadenken." De Amsterdammers nemen zondag tegen NEC afscheid van Poulsen.