Marten Fortuyn: fijn dat het weer meewerkt

Marten Fortuyn is blij dat het weer op de dag van de vrijlating van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, tegen zit. Dat zei de broer van de vermoorde politicus vrijdagochtend op Radio 1. Hij noemt het aan de ene kant een zwarte dag en aan de andere kant 'een dag als elke andere'.

"Het enige wat ik wel fijn vind is dat het weer meewerkt. Over de hoofdstraat hangt een grauwsluier. Ik denk dat 2 mei met een grauwsluier de geschiedenis in zal gaan", zei Fortuyn.

Fortuyn adviseert Van der G. om zo snel mogelijk te verdwijnen en niet herkend te worden. Volgens hem kloppen de signalen dat er nog altijd mensen zijn die met hem 'een appeltje te schillen hebben'. "Vandaag wordt in een van de kranten terecht gesteld dat Volkert van der Graaf nog steeds levenslang heeft. Hij zal altijd over zijn schouder moeten kijken."

Fortuyn herhaalde verder dat mensen geen eigen rechter moeten spelen. Ook is hij niet van plan om contact te zoeken met Van der G. Wel is hij bereid om met hem te praten als Van der G. contact zoekt.

De 44-jarige Van der G. is vanaf vrijdag weer vrij man. Hij heeft twee derde van zijn straf uitgezeten en mag zijn cel vervroegd verlaten. Van der G. werd veroordeeld tot achttien jaar cel. Of hij de gevangenis al heeft verlaten, is geheim. Volgens RTV Oost staat er veel media voor de deur van de gevangenis in Zwolle maar het is niet zeker dat Van der G. daar de laatste periode van zijn straf heeft uitgezeten.