OM eist 150 mille van pedofiele hennepkweker

De Nederlander Jerre W., die in Bulgarije vastzit op verdenking van ontucht, moet bijna 150 duizend euro winst terugbetalen die hij behaalde met zijn hennepkwekerij. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam donderdag in hoger beroep geëist.

De man uit West-Graftdijk zou de winst hebben behaald met zeven oogsten. Ook brengt het OM Jerre W. de elektriciteitskosten in rekening. De totale kosten bedragen volgens justitie 147.968,45 euro.

Begin dit jaar werd de Nederlander in de Bulgaarse stad Stara Zagora betrapt met twee weeskindjes in een hotelkamer. Sindsdien zit hij vast op verdenking van ontucht.

De West-Graftdijker werd in 2011 in Nederland veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar voor ontucht met minderjarigen. Bij het onderzoek naar W. stuitte de politie destijds op de hennepkwekerij.

Het OM vorderde bij de rechtbank in de ontnemingszaak ook al bijna 150 duizend euro terug, maar de rechter ging slechts akkoord met 22 duizend euro. Volgens het OM ging de rechter bij de berekening echter ten onrechte uit van slechts twee oogsten. De uitspraak in de zaak is op 15 mei.