Griekse bond straft PAOK met puntenaftrek

PAOK Saloniki heeft van de Griekse voetbalbond een zware sanctie gekregen naar aanleiding van ongeregeldheden rondom het bekerduel met Olympiakos Piraeus. PAOK speelde op 17 april in de halve finale van het nationale bekertoernooi tegen Olympiakos. Fans van de club staken tijdens dat duel honderden fakkels af. Ook was er een kilo dode ansjovis op de reservebank van de bezoekers gelegd.

De Griekse bond heeft PAOK daarom bestraft met drie punten aftrek en een boete van 50.000 euro. De club moet ook twee thuisduels zonder publiek spelen, weet het ANP. Of de puntenaftrek voor dit seizoen of volgend seizoen geldt, is niet duidelijk.

In de Griekse competitie is Olympiakos, bijnaam 'de Ansjovissen', met grote voorsprong landskampioen geworden. Nummer twee PAOK volgde op zeventien punten. De laatste landstitel van de club van Hedwiges Maduro en Danny Hoesen dateert alweer van 1985.

Overigens wist PAOK de halve bekerfinale tegen Olympiakos wel te winnen, maar afgelopen weekend ging het in de eindstrijd toch mis. Panathinaikos, in de competitie als vierde geëindigd, ging er met de hoofdprijs vandoor: 4-1.