[Giro] Team rondom Evans bekend

BMC heeft de selectie voor de Giro d'Italia donderdag bekend gemaakt. Onder andere Samuel Sánchez zal de Australische kopman Cadel Evans gaan steunen in zijn jacht op de zege in Italië.

Brent Bookwalter uit de Verenigde Staten, Manuel Quinziato uit Italië en de Zwitser Steve Morabito zaten in 2011 ook al in de ploeg die Evans naar de zege in de Tour de France geholpen heeft. De Italiaan Daniel Oss en de Zwitser Danilo Wyss stonden de Australiër vorig jaar in de Giro bij, waar hij derde werd.

De Belgen Yannick Eijsen en Ben Hermans completeren de selectie. Evans zelf is tevreden met zijn team: "Ik ben erg blij met onze ploeg voor de Giro. Ik denk dat het de sterkste is die we ooit gehad hebben, waardoor ik hele goede steun mag verwachten van mijn ploeggenoten."

Sánchez kwam naar BMC na dertien jaar gekoerst te hebben voor de opgeheven Euskaltel-ploeg. Evans is erg gelukkig met zijn nieuwe kompaan: "Samuel heeft vijftien grote rondes gereden, dat is een bonus. Om een renner als hem als wegkapitein te hebben, dat is veel meer dan ik had durven hopen."

De Giro gaat 9 mei van start in het Noord-Ierse Belfast. Evans wordt gezien als een van de weinige potentiële uitdagers van topfavorieten Nairo Quintana en Joaquim Rodríguez.