BAM gaat de Kuip renoveren

Bouwbedrijf BAM heeft de opdracht gekregen voor de renovatie van het Feyenoord stadion de Kuip. Dit heeft de club vanavond besloten.

Na een lange aanbestedingsprocedure waren er nog twee kandidaten over, die van BAM en de Stichting Red de Kuip, waarna de keuze uiteindelijk op BAM is gevallen. Zij zullen de capaciteit van het stadion gaan uitbreiden tot 70.000 plaatsen. De renovatie zal ongeveer drie seizoen duren en ongeveer 200 miljoen euro kosten.

"Dit is een unanieme beslissing,"  aldus een woordvoerder van de 'drie wijze mannen' die de beslissing namen. "We gaan de komende 6 maanden exclusief met BAM onderhandelen om het plan verder uit te werken." In het winnende voorstel wordt de tweede ring verhoogd. Ook zal het Maasgebouw worden gesloopt, maar daar maar komt een nieuwe pand voor terug, plus nog eenzelfde soort gebouw aan de kant van het NS-station: het Olympiagebouw.

Ook zal er een 'tentdak' komen wat het stadion  geschikt maakt voor concerten. BAM heeft wereldwijd al meer dan tweehonderd stadions gebouwd en wist dankzij zes financiers ook het benodigde bedrag van 200 miljoen bij elkaar te krijgen.

"Dat iedereen bij Feyenoord er achter staat, geeft een enorme boost," aldus Directeur Marc de Vreede van BAM Utiliteitsbouw. "We zijn ongekend blij met het vertrouwen." Verdriet is er uiteraard bij de verliezers van Red de Kuip, die het stadion wilden renoveren door er een derde ring op te zetten. "We leggen ons neer bij de beslissing en willen BAM van harte feliciteren," luidt haar reactie.


Impressie van de nieuwe Kuip. (Bron: YouTube)