Opnieuw Satudarah-lid opgepakt

De politie heeft woensdag twee Tilburgers van 26 en 27 jaar, onder wie een lid van motorclub Satudarah, aangehouden op verdenking van de mishandeling van een man en een vrouw afgelopen zaterdag op het Piusplein. De slachtoffers zijn beiden met een hersenschudding naar een ziekenhuis gebracht.

De melding van mishandeling kwam zaterdagavond rond 19.00 uur binnen bij de politie. De daders bleken al vertrokken te zijn, maar konden woensdagochtend worden aangehouden. Een 27-jarige Tilburger die lid is van Satudarah werd in het politiebureau aan de Ringbaan West aangehouden, zijn 26-jarige plaatsgenoot werd opgepakt in het centrum van de stad. Ze zitten allebei vast.

De aanpak van zogenoemde outlaw motorclubs heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en het Openbaar Ministerie, schrijft de politie. "Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. Onder meer op het gebied van wapens, drugs en intimidatie."

Dinsdag werden ook al zes leden van Satudarah aangehouden in een onderzoek naar wapenhandel. Uit een onderzoek van de Volkskrant bleek vorige week dat tachtig procent van de leden van omstreden motorclubs een strafblad heeft.

Ook gaat de politie vanaf donderdag in de binnenstad van de Brabantse stad handhaven op motorjacks en andere uitingen die verwijzen naar motorclubs Satudarah en No Surrender. Wie rondloopt met dergelijke kleding, krijgt een waarschuwing. Wordt daar geen gehoor aangegeven, dan volgt arrestatie, aldus de politie.