Bokser Mayweather wil LA Clippers kopen

Bokser Floyd Mayweather heeft er wel oren naar om basketbalploeg Los Angeles Clippers te kopen. Dat heeft hij dinsdag gezegd. De 37-jarige wereldkampioen in het weltergewicht bij boksbond WBC wil een groep eigenaren samenstellen waarbij hij zelf een meerderheidsbelang neemt. "Ik heb heel veel interesse om de Clippers te kopen."

Mayweather is geen onbekende bij de Clippers. Hij heeft een appartement naast het Staples Center en is regelmatig bij thuiswedstrijden van Los Angeles Clippers en Los Angeles Lakers, de bespelers van die sporthal, te vinden. De nog ongeslagen bokser verdient miljoenen. Komende zaterdag vecht hij tegen Marcos Maidana en die tweekamp levert hem naar schatting veertig miljoen dollar, een kleine 29 miljoen euro, op.

De Clippers komen mogelijk op de markt als de NBA eigenaar Donald Sterling tot verkoop dwingt. Dat gaat de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie proberen na racistische uitlatingen van de 80-jarige eigenaar. Sterling kreeg al wel een levenslange schorsing en een boete van tweeënhalf miljoen dollar opgelegd.