Meerderheid NBA-eigenaren tegen Sterling

De meerderheid van de NBA-eigenaren steunt een gedwongen verkoop van Los Angeles Clippers. Van de 24 door persbureau AP gepolste organisaties zijn er zestien voor het afpakken van de club van Donald Sterling. Die kreeg dinsdag van de NBA de maximale boete van tweeënhalf miljoen dollar en een levenslange schorsing opgelegd na racistische uitspraken.

NBA-baas David Silver kondigde aan ook te kijken of Sterling gedwongen kan worden de Clippers te verkopen. Daar moet dan wel driekwart van de clubeigenaren mee instemmen. In totaal zijn er dertig teams in de NBA. Van de overige 29 teams moeten er dus 22 voorstemmen. Als Sterling wel meestemt moeten 23 teams voorstemmen.

Weinig opvallend is dat geen enkele clubeigenaar zijn steun uitsprak voor Sterling. Acht eigenaren wilden nog geen stelling innemen. Vijf eigenaren konden niet bereikt worden.

Veel clubeigenaren wilden hun steun voor de plannen van Silver nog niet uitspreken, maar de eigenaren van Chicago Bulls, New Orleans Pelicans en Orlando Magic deden dat al wel. Veel clubs steunen de Clippers wel door op de website de slogan 'We are one' te plaatsen. De clubs steunen ook vrijwel unaniem de schorsing en boete die Sterling werden opgelegd.