[NBA] Clippers winnen beladen duel van Warriors

Los Angeles Clippers heeft dinsdag de eerste wedstrijd na de levenslange schorsing van eigenaar Donald Sterling gewonnen. De basketbalploeg, die het vorige play-offduel nog kansloos onderuit ging, speelde als bevrijd en won thuis met 113-103. De stand in de serie is nu 3-2 in het voordeel van de Clippers.

In een emotionele sfeer in het Staples Center kwamen de Clippers goed uit de startblokken. De voorsprong brokkelde in het tweede kwart wat af en in het derde deel kwamen de bezoekers zelfs even voor te staan. Mede door DeAndre Jordan die 25 punten scoorde en achttien rebounds pakte, liepen de Clippers weer uit naar de zege.

Washington Wizards voltooide zijn stunt en schakelde Chicago Bulls uit: 4-1. De Wizards wonnen het vijfde duel, in Chicago, met 75-69. In de tweede ronde krijgen ze Atlanta Hawks of Indiana Pacers als tegenstander.

Memphis Grizzlies nam in het vijfde duel tegen Oklahoma City Thunder verrassend een 3-2 voorsprong. In Oklahoma City wonnen de Grizzlies nipt met 100-99. Donderdag kan Memphis in eigen huis de volgende ronde bereiken.