Edsilia wil meer invloed publiek op Songfestival

Edsilia Rombley vindt dat het publiek weer invloed moet hebben op de artiesten en het nummer voor het Eurovisie Songfestival. "Ik vind dat er net als vroeger weer een competitie moet zijn. Een vakjury en een publieksjury", zegt de zangeres, die Nederland twee keer vertegenwoordigde tijdens het liedjesspektakel, in Shownieuws.

Volgens Rombley maakt het voor de kans om te winnen niets uit hoe bekend de Nederlandse artiesten zijn. "Het is zo dat niet altijd bekende zangers ook goed zijn", legt ze uit. "Er moet ook een kans komen voor minder bekende zangers."

De zangeres stond in 1998 en in 2007 op het Songfestival. Rombley werd in 1998 vierde met haar nummer Hemel en Aarde. Sindsdien heeft Nederland het niet meer zo ver geschopt. De zangeres vindt het jammer dat tegenwoordig negatiever wordt gesproken over het liedjesfestival. "Iedereen mag een mening hebben, maar we zijn zo grof en heftig in onze meningen. Het is entertainment. We moeten blij zijn dat we eraan mee mogen doen."

De 36-jarige Rombley durft niet in te schatten wat de kansen zijn van Ilse DeLange en Waylon, die als gelegenheidsduo The Common Linnets over precies een week in de halve finale in Kopenhagen staan. "Ik ben wel fan van Ilse." Ook over het liedje heeft Rombley naar eigen zeggen niet echt een mening. "Ik heb helemaal niks gevolgd. Maar je moet het wel vaker horen om het leuk te vinden."