Schaars haalt mogelijk seizoensslot

PSV kan mogelijk in de laatste competitiewedstrijd tegen NAC Breda rekenen op de inzetbaarheid van Stijn Schaars. De middenvelder is op de weg terug van een knieblessure. Daarmee stond hij de afgelopen weken buitenspel. Op de maandagtraining voegde Schaars zich bij zijn ploeggenoten op De Herdgang.

PSV heeft de diensten van de routinier hard nodig in de slotwedstrijd tegen NAC. Met een winstpartij in Breda kunnen de Eindhovenaren zich verzekeren van de vierde plaats in de Eredivisie. Mocht PSV zich tot nummer vier van de Nederlandse competitie kronen, dan hoeven er aan het einde van het seizoen geen play-offs meer te worden gespeeld.

De Brabanders kampen verder met wat personele problemen, waarachter nog vraagtekens staan. Zo is het niet zeker of Georginio Wijnaldum zijn opwachting kan maken tegen NAC. Ook achter de naam van Zakaria Bakkali staat nog een vraagteken. Hij traint nog apart van de selectie.

PSV moet het sowieso stellen zonder Santiago Arias. De verdediger kreeg dit weekeinde tegen PEC Zwolle een gele kaart met dure gevolgen. Hij moet de wedstrijd tegen NAC door een schorsing aan zich voorbij laten gaan.

Bij de wedstrijd van aanstaande zondag staan er nog de nodige belangen op het spel. PSV mag zich dan wel van de Europa League kunnen verzekeren, NAC Breda moet minimaal een punt pakken om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud in de Eredivisie.