Del Piero neemt afscheid van Sydney

Alessandro del Piero is niet langer in dienst van Sydney FC. De spits leek zich met Sydney nog op te maken voor een reeks play-offs. Toen de club onverwacht werd uitgeschakeld, wist de Italiaan nog niet dat hij een punt achter zijn dienstverband zou zetten. Hij bevestigt nu in een statement dat hij afscheid neemt van de Australische club.

"Ik heb de club ingelicht dat ik het shirt van Sydney vanaf nu niet meer zal dragen", aldus de 39-jarige aanvaller. "Het was voor mij zeker geen gemakkelijke keuze. Zowel binnen als buiten het veld heb ik enorm genoten van mijn verblijf bij Sydney."

De oud-speler van Juventus denkt ondanks zijn leeftijd nog niet aan stoppen. Een terugkeer naar Europa kan niet worden uitgesloten. "Ik ga alle mogelijkheden straks eens naast elkaar leggen en dan zien we wel wat daaruit voortkomt", stelt hij.

Del Piero speelde twee seizoenen in het shirt van de Australiërs. In beide seizoenen speelde hij 24 wedstrijden. In het eerste jaar vond hij veertien keer het net, het voorbije seizoen kwam hij tot tien doelpunten voor zijn voormalige werkgever.

De routinier nam in 2012 afscheid van Juventus na een jarenlang dienstverband. Hij begon zijn carrière in Turijn en leek daar ook te eindigen, maar besloot in de nadagen van zijn carrière het ruime sop te kiezen.