De Jong: "Transfer nu iets moeilijker"

Siem de Jong mocht als aanvoerder Ajax' 33e landstitel omhoog tillen. Wellicht is het de laatste keer voor de middenvelder, aangezien een transfer lonkt.

Waar De Jong de afgelopen seizoenen een bepalende speler was bij de Amsterdammers, kwam hij dit seizoen een stuk minder in actie door blessures. Ondanks dat hij zich niet in de kijker van Europese topclubs kon spelen, hoopt De Jong nog altijd op een mooie transfer.

"Het enige nadeel van mijn blessures is misschien dat het nu iets moeilijker wordt om een transfer te maken en ik richting Ajax wat minder snel duidelijkheid kan geven. Maar daar hebben we het al over gehad", laat De Jong weten aan De Telegraaf.

Mocht het niet van een transfer komen, dan is het mogelijk dat De Jong zijn tot 2015 lopende verbintenis bij Ajax verlengt. "Op het moment dat ik niet weg kom, sta ik er wel voor open mijn contract met één jaar te verlengen."

Waar de toekomst van De Jong ligt, blijft onduidelijk. Maar de middenvelder annex spits laat wel weten dat hij open staat voor meer clubs dan een jaar geleden. "Ik had gehoopt dat ik een topseizoen had en op een mooie manier zou weg kunnen. Vorig jaar wilde ik alleen weg als bepaalde clubs kwamen. Nu zal ik iets breder kijken, iets minder selectief zijn inderdaad."