Zack Snyder regisseert 'Justice League'

En toen was het officieel. In een aankondiging die de plannen voor een film over het superheldenteam (eindelijk) bevestigen, heeft Warner Brothers bekend gemaakt dat Zack Snyder de leiding zal nemen over Justice League.

Plannen voor een Justice League-film waren er al langer; in 2007 werd zelfs daadwerkelijk begonnen aan het ontwikkelen van een script, toen mede door de schrijversstaking in Hollywood (in 2008) het project in problemen kwam en later geannuleerd werd. De film verkeert sindsdien in 'development hell'. Na het succes van Snyders Man of Steel vorig jaar stegen de kansen voor nieuw leven in de productie, en deze werden alleen maar groter toen Snyder tijdens San Diego Comic-Con bekend maakte dat ook Batman een rol zou spelen in Man of Steel 2.

De aanwezigheid van Batman in de film opende de deur voor Wonder Woman, waarmee de 'trinity' van DC Comics compleet werd. Vorige week werd daar Cyborg aan toegevoegd en geruchten voor het verschijnen van andere DC-helden zijn ook al langer aanwezig. De kans werd steeds groter dat Man of Steel 2 ofwel langzaam naar een Justice League-film zou leiden, of dat de vervolgfilm eigenlijk deze film al is. Het eerste blijkt nu het geval: Greg Silverman, president of worldwide production bij Warner Brothers heeft het nieuws als zodanig bekend gemaakt.

"Het wordt een verdere uitbreiding van het universum," verklaarde Silverman aan de Wall Street Journal. "Superman vs Batman leidt direct in naar Justice League." Er is nog geen script of releasedatum, maar de verwachtingen zijn dat Justice League verwacht kan worden in 2018.

Justice League: Batman, Wonder Woman, Superman

Man of Steel 2, voorlopig nog zonder officiële titel maar door iedereen Batman vs Superman (of vice versa) genoemd, verschijnt in mei 2016. In de film zijn Henry Cavill als Superman, Ben Affleck als Batman en Gal Gadot als Wonder Woman te zien, naast Ray Fisher in vermoedelijk een cameo als Cyborg, Jesse Eisenberg als Lex Luthor en Jeremy Irons als Alfred Pennyworth.