Jamaicaanse dopingautoriteiten voor de rechter

Het proces tegen onder meer de Jamaicaanse atleten Asafa Powell en Sherone Simpson lijkt steeds grotere problemen te kennen. De twee werden eerder voor anderhalf jaar geschorst. Twee van de drie leden van de disciplinaire commissie moeten zich voor de rechter verantwoorden voor criminele activiteiten.

Lennox Gayle, voorzitter van de commissie, werd gearresteerd omdat hij de baas zou zijn van een groep prostituees. Naast zijn werk als advocaat zou hij in Montego Bay, de vierde stad van Jamaica, een massagesalon runnen. Het hoofddoel van de salon zou echter niet bestaan uit massages, maar uit het aanbieden van de diensten van prostituees. Zeven van zijn 'werkneemsters' werden eveneens gearresteerd.

Ook Jephthah Ford werd door de politie opgepakt om zich voor de rechter te verantwoorden. Hij wordt ervan verdacht een poging gedaan te hebben om een medewerker van de politie om te kopen. Hij zou hem ruim een ton hebben geboden om een zaak tegen twee Surinamers te laten vallen.

Eerder deze maand liet het CAS, het Hof van Arbitrage voor Sport, zich al bijzonder kritisch uit over de Jamaicaanse anti-dopingautoriteiten.