Bryan Cranston zei Breaking Bad met moeite vaarwel

Bryan Cranston vond het erg moeilijk om vorig jaar afscheid te nemen van zijn Breaking Bad-personage Walter White. "Met Walter White kon ik zes jaar lang alle kanten op", zegt de acteur in het Amerikaanse tijdschrift Parade. "Normaal gesproken heeft een rol slechts een paar kanten."

De 58-jarige Cranston vond vooral de diversiteit erg mooi aan het personage. "Ik kon iemand vermoorden. Ik kon met mijn baby knuffelen en mijn zoon op zijn voorhoofd kussen. Het waren alle denkbare ervaringen waar mensen in hun leven mee te maken kunnen hebben."

De acteur vond het lastig om te bedenken wat voor rollen hij na White wilde spelen. Cranston besloot zich meer op films te richten en is vanaf 15 mei te zien in Godzilla. "In eerste instantie weigerde ik de rol. Ik dacht: ik kan niet Godzilla doen na Breaking Bad, dat is een enorme stap terug."

Toch raakte Cranston overtuigd om de rol van een wetenschapper te spelen in de film over het monster. "Ik was verbaasd hoe goed het is geschreven en de regisseur, Gareth Edwards, had een paar goede ideeën om het verhaal sterker te maken", legt hij uit. "En waarom doe ik niet een keer een leuk ontsnappingsverhaal?"