Leverkusen speelt seizoen uit zonder Kiessling

Stefan Kiessling heeft zaterdag zijn laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld met Bayer Leverkusen. De aanvaller is geblesseerd geraakt. Kiessling moest zich in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund (2-2) in de slotfase laten vervangen na een duel met Lukas Piszczek.

De 30-jarige speler liep een spierscheuring in zijn linkerbovenbeen op. Dat is zondagochtend gebleken uit een MRI-scan, schrijft Bayer Leverkusen op de officiële website.

Door de kwetsuur mist Kiessling de laatste twee competitieduels van dit seizoen, tegen Eintracht Frankfurt (uit) en Werder Bremen (thuis). De Duitser is met vijftien treffers clubtopscorer bij Bayer Leverkusen. In het thuisduel met Dortmund kwam hij zaterdag niet tot scoren.

Bayer Leverkusen bezet in de Bundesliga momenteel de vierde plaats. Aan het einde van de rit levert die plek deelname aan de laatste voorronde van de Champions League op. De enige concurrent voor die positie is VfL Wolfsburg, dat slechts één punt minder heeft.

Dit seizoen waren Die Werkself ook actie op het hoogste Europese clubniveau. De Duitsers werden tweede in poule A, achter Manchester United en voor Shakhtar Donetsk en Real Sociedad. In de tweede ronde werd Leverkusen uitgeschakeld door Paris Saint-Germain.