[Serie A] Cagliari bijna veilig na winst op Parma

Cagliari speelt volgend seizoen waarschijnlijk ook in de Serie A. De Sardijnse ploeg won zondag thuis met 1-0 van Parma en vergrootte het gat naar de gevarenzonde tot acht punten. Mauricio Pinilla scoorde tien minuten voor rust uit een strafschop de enige treffer.Vrijwel de hele tweede helft speelde Parma vervolgens met een man minder na rood van Felipe.

Sampdoria won met 2-1 van Chievo Verona. Cyril Thereau zette de bezoekers uit Verona op 1-0 door in de 66e minuut een penalty te benutten. Sampdoria zette de wedstrijd, zonder de weggestuurde Shkodran Mustafi, vervolgens alsnog op zijn kop. Eder maakte in de 81e minuut de 1-1, Roberto Soriani scoorde in de blessuretijd de winnende goal.

Lazio won uit bij Livorno met 2-0. Stefano Mauri opende de score na een kwartier en in de tweede helft verdubbelde Antonio Candreva de marge. Dat deed hij vanaf de strafschopstip.

Torino was met 2-0 Udinese de baas. Omar el Kaddouri en Ciro Immobile scoorden de doelpunten voor de ploeg uit Turijn.