[Moto3] Uitslag Grand Prix van Argentinië

Romano Fenati heeft in de Moto3 de eerste Grand Prix van Argentinië sinds 1999 gewonnen. Op het Autódromo Termas de Río Hondo bleek de Italiaan na een zindere slotronde de beste. Kampioenschapsleider Jack Miller, winnaar van de eerste twee races, werd derde.

Bij de start ging Jakub Kornfeil er in de eerste bocht al af. De Tsjech, gestart als vierde, kreeg een harde duw van de Italiaan Francesco Bagnaia en was kansloos. Fenati was de man met de beste openingsronde van allemaal. Hij startte als vijfde, maar wist zich al snel naar de eerste positie op te werken.

In de volgende ronden was het continu een gevecht om de leiding tussen Fenati en Miller. De twee wisselden minstens één keer per ronde van positie. Na ruim vijf ronden wisten de twee samen met Efrén Vázquez langzaam weg te rijden van de rest. Niet veel later gingen drie rijders uit de top tien onderuit. John McPhee lag zesde, terwijl Bagnaia en ook Niccolò Antonelli hun goede positie letterlijk weg zagen vallen.

In de tiende ronde kon Vázquez voor de eerste keer de leiding in de race pakken, maar al bij de eerstvolgende bocht kwamen Fenati en Miller weer langszij. Door de gevechten vooraan kwamen ook Álex Márquez en Álex Rins snel dichterbij en een ronde later konden ze de aansluiting maken.

Met zeven ronden te rijden ging Márquez zijn landgenoot Vázquez voorbij voor de derde plek, waarna de top drie weg begon te rijden van Vázquez en Rins. Ondertussen kwam de Belg Livio Loi, gestart als negende, opstomen richting Vázquez en Rins. Met vijf ronden te gaan haalde hij ze zelfs allebei in en reed hij weg van het Spaanse duo.

Vooraan mengde Márquez zich in het gevecht om de leiding, die hij ook even in handen had. Loi kwam echter met rasse schreden dichterbij en wist twee ronden voor het einde zelfs voorzichtig de aansluiting te vinden. In de slotronde ging het helemaal los, met aanvallen in vrijwel elke bocht.

Fenati gaf een flinke duw aan Miller, die daar na de race duidelijk niet blij mee was. De Italiaan raasde als eerste over de streep, terwijl Márquez de tweede plek nog af kon pakken van Miller. Loi werd zeer knap vierde, waarmee hij zijn beste Grand Prix-prestatie - twee keer twaalfde - ruimschoots verbeterde. Voor Fenati was het de tweede zege uit zijn loopbaan, nadat hij in 2012 zijn tweede Grand Prix al won.

De Nederlanders Scott Deroue en Bryan Schouten vielen net buiten de vijftiende plek en dus de punten. Beiden waren de hele race in fel gevecht met de Maleisiërs Zulfahmi Khairuddin en Hafiq Azmi, maar uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met de zeventiende en achttiende plaats.