Manu hoopt op uitnodiging Ghana

Elvis Manu neemt het vanmiddag met SC Cambuur op tegen Feyenoord. De huurling keert voor even terug in De Kuip. Om aan meer speelminuten te komen vertrok Manu op huurbasis naar Cambuur. In Leewarden vond hij al snel zijn draai en behoort hij vrijwel wekelijks tot de uitblinkers.

Vandaag krijgt hij de kans om zich te laten zien aan de technische staf van Feyenoord en de bondscoach van Ghana. Manu droomt ervan mee te mogen naar het WK en daar te kunnen spelen met spelers als Kevin-Prince Boateng en Michael Essien. "Ik kan niet wachten tot ik mijn debuut mag maken voor Ghana. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk word uitgenodigd”, zegt Manu in gesprek met De Telegraaf.

Vanmiddag krijgt Manu te maken met Daryl Janmaat, de rechtsback van Feyenoord die zo goed als zeker is van deelname aan het WK met het Nederlands elftal. "Dat is niet de leukste tegenstander om tegen te spelen. Hij speelt veel op de helft van de tegenstander."

Manu zal veel vuile meters moeten maken wanneer Janmaat zo aanvallend speelt als altijd. "Het hoort erbij om je voor elkaar op te offeren. Hij is een van de beste rechtsbacks van Nederland. Zo niet dé beste. Het is mooi om me met hem te kunnen meten. Een goede test voor mij", aldus Manu.