Eerste Koningsdag goed verlopen

De eerste Koningsdag is zaterdag goed verlopen. De meeste festiviteiten verliepen gezellig en zonder grote problemen, meldt de gemeente Utrecht op Twitter. In totaal werden in de stad zo'n 37 aanhoudingen verricht. Er waren geen ernstige incidenten. Het aantal bezoekers was gelijk aan andere jaren.

Ook in Amsterdam is het volgens een woordvoerder van de politie allemaal 'goed, rustig en prettig' verlopen. In totaal zijn 270 duizend reizigers naar Amsterdam met de trein gegaan, meldt de NS. Breda, waar een groot feest van radiozender 538 werd gehouden, ontving 31 duizend treinreizigers. Eindhoven kreeg 63 duizend mensen per trein.

Op veel locaties in de grote steden was het druk. Op internet en via speciale apps konden bezoekers zien waar het druk was. Zo werden mensen al vroeg afgeraden om naar de Neude, het Domplein en Janskerkhof in Utrecht te gaan.

De koninklijke familie bracht bezoekjes aan de gemeenten Amstelveen en Graft-De Rijp. Tegen de verwachting in liepen de prinsesjes Amalia, Ariane en Alexia zaterdag in Amstelveen toch mee.