Spelers en fans Barcelona eren Vilanova in Camp Nou

Spelers en zo'n tienduizend fans van FC Barcelona zijn zaterdag in Camp Nou bijeengekomen om de vrijdag overleden Tito Vilanova te eren. De spelers tekenden onder meer een condoleanceboek en hielden een moment stilte voor hun oud-coach.

Barcelona opende een tijdelijke herdenkingsplek net buiten het stadion. Onder anderen de president van Catalonië, de burgemeester van Barcelona en de voorzitter van rivaal Espanyol kwamen daar blijk geven van hun respect.

"Het is een moeilijk moment", zei verdediger Carles Puyol. "We leven mee met zijn familie en vrienden. Een geweldig, compleet persoon, een voorbeeld, heeft ons verlaten."

Vilanova, die Barcelona vorig seizoen onder zijn hoede had en onder Pep Guardiola assistent-trainer was, vocht de afgelopen jaren tegen speekselklierkanker. Vorige week vrijdag werd hij in een ziekenhuis in Barcelona met spoed geopereerd aan zijn maag. Ondanks die ingreep bleef zijn situatie zeer ernstig en overleed hij vrijdag op 45-jarige leeftijd.

Vilanova wordt maandag begraven. Voorafgaand aan alle duels in de Primera División van dit weekeinde wordt een minuut stilte gehouden.