[PL] Fulham geeft zege uit handen tegen Hull

Fulham heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. De Londense ploeg gaf op Craven Cottage in het laatste kwartier een 2-0 voorsprong uit handen en speelde met 2-2 gelijk tegen Hull City. Fulham liet de kans om de degradatiezone te verlaten daarmee onbenut.

De equipe van John Heitinga, die de hele wedstrijd speelde, staat op de achttiende plek. Nummer zeventien Norwich City heeft een punt meer en staat net boven de streep. De ploeg van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer gaat zaterdag op bezoek bij Manchester United.

Aston Villa verloor met 4-1 op bezoek bij Swansea City en moet oppassen voor degradatie. De ploeg van Ron Vlaar en Leandro Bacuna, die respectievelijk negentig en 45 minuten speelden, staat vijf punten boven de streep. Jonjo Shelvey zorgde voor het meest spectaculaire moment van de middag. De Swansea-speler volleyde in de 26e minuut van grote afstand de 2-0 in het doel.

Saido Berahino bezorgde West Bromwich Albion belangrijke punten in het gevecht tegen degradatie. De 20-jarige aanvaller scoorde thuis tegen West Ham United de enige treffer: 1-0. West Brom is door de zege net als West Ham zo goed als veilig.

Tottenham Hotspur won met 1-0 bij Stoke City. Danny Rose werd met een treffer in de 33e minuut matchwinner. Oud-PSV'er Erik Pieters viel in de 55e minuut in bij Stoke. De Spurs staan zesde, op drie punten van nummer vijf Everton. Stoke bezet de tiende plek.